Viikonloppuna oli Mórissa viininkorjuujuhlat ja niiden yhteydessä kaikenlaista ohjelmaa. Krisztián ja István suosittelivat mulle torstaina yhden unkarilaisen kuuluisan laulajattaren konserttia ja etsivät mulle jopa bussiaikataulut että pääsen sinne. Kannatti mennä, konsertti oli tosi hieno! Ennen konserttia ihmettelin, kun näytti että kaikilla sisälle jonottavilla oli jo lippu kourassaan ja lähdin etsimään paikkaa, josta sen voisi ostaa. Matkalla törmäsin Véra Molnáriin ja Súrin peruskoulun saksanopettajaan, joiden kanssa sitten menin sisälle. En tiedä, mistä ne n. 2/3 olivat lippunsa saaneet, mutta kyllä niitä myytiin sisälläkin. Takaisin pääsin sitten niitten kyytillä, István Molnárkin oli tullut Móriin mutta ei konserttia vaan uimista varten. Sovittiin sen kanssa, että keskiviikkona mennään uimaan.

Lauantaina kävin taas Mórissa Gyöngyi-päiväkotitädin sekä miehensä ja nuoremman poikansa Ákosin kanssa. Kierrettiin myyntipöydät ja kuunneltiin, kun nainen ja mies lauloivat ja tanssivat. Yksi lauluista oli Leijonakuninkaasta tuttu The Lion Sleeps Tonight ja sitten soikin koko illan päässä auwiiiiiiiiiiiiwiawwamboee.... János oli ihan varma, että se oli ABBAn biisi, ja piti Googlen kautta todistaa, että höpö höpö.

Sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen lähdin Krisztiánin vanhempien matkaan, Krisztián tyttöystävineen tuli myös. Kävimme jonkun tutun syntymäpäivillä ja tutustuimme Mórin reformoituun kirkkoon. Jännän muotoinen, kun ei ollut alttaria ollenkaan ja saarnapönttö oli ihan keskellä kirkkoa. Kun tulimme takaisin, väsytti aika raakasti ja kurkkukin oli vähän kipeä, joten päätimme Eszterin kanssa lähteä linja-autolla kotiin. Mutta sellaista linja-autoa, jonka Krisztián neuvoi lähtevän kymmenen yli viisi, ei ollutkaan olemassa! Onneksi paikalla oli joku tytärtään kouluun saatellut Bakonycsernyeläinen, jonka kyydillä pääsimme takaisin.

Nyt olin ensimmäistä päivää varsinaisessa nuorisotyössä! Olen tänään ollut koululla Gáborin kanssa pitämässä uskonnontuntia kolmasluokkalaisille ja auttanut rovastikunnan uskonnonopetuksen tilastoimisessa leimaamalla ja monistamalla eri seurakunnista tulleita uskonnonopetuksen tämänvuotisia tilastoja. Hienoja nämä seurakunnan leimat!