Lauantaina siis vietettiin Bakonycsernyen luterilaisen päiväkodin kymmenvuotisjuhlia. Menin paikalle puoli kymmeneltä ja vaikka ohjelma alkoi vasta puoli yheltätoista, paikalla oli jo täys tohina päällä. Ostin unkarilaisen vitsikirjan, varmaan ihan kätevä opus kielen oppimiseen :D Kirkon ympäristössä oli myyntikojuja, herkkukoju ja valtava liukumäki-pomppulinna! Niitä kiertelin tunnin, sitten alkoi Kaláka-yhtyeen konsertti. Hauskoja soittimia! Konsertin jälkeen tarjolla oli ruokaa ja syötyäni leikin päiväkodista tuttujen lasten kanssa ja juttelin ja valloitin pomppulinnan nuortenillasta tuttujen tyttöjen kanssa. Iltapäivällä oli nukketeatteria Nooan arkista ja jumalanpalvelus, jossa lapset lauloivat nuo parin viikon ajan opetellut laulut. Tapasin Véran, jonka perheen luona asuin kolmannen viikon, ja hän kutsui minut yhdeksi yöksi heidän luokseen Súriin! Myöhemmin kuulin, että ohjelma olisi jatkunut vielä päiväkodilla ja että siitä sanottiin kirkossa, mutta enhän minä semmosia ymmärtänyt :D Toivottavasti en jäänyt mistään kovin ihanasta paitsi.

Súrissa Réka ja Sára olivat kotona, ja illalla lähdin Sáran kanssa viininkorjuujuhliin. Tapasin illan aikana paljon Sáran kavereita ja juttelimme paljon. Sunnuntaina minä ja Véra menimme kuuntelemaan konserttia, jossa unkarilainen bändi soitti irlantilaistyylistä gospelmusiikkia.  Bändin jälkeen paikallinen kuoro lauloi vielä pari laulua.

Eilen päiväkodilla leikin yhden tytön kanssa Duploilla ja tajusin, miksi ne olivat pienenä niin kiehtovia. Ne kun olivat vieläkin! Kuin maalaamista, mutta lopputuloksen laatu ei oo kiinni taidoista vaan palikoiden määrästä :D Iltapäivällä kävin Eva-pastorin kanssa yhden yhdeksänkymppisen mummun luona, sinne oli tullut pari muutakin mummua viettämään Herran Pyhää Ehtoollista. Takaisin tullessani törmäsin Molnár Istvániin, joka oli lähtenyt tänne päin pyörälenkille. István sanoi, että Véra oli kertonut mun tykkäävän uimisesta ja kysyi, lähdenkö ens viikolla tiistaina tai torstaina uimaan. Jooo!

Tänään vein kitaran päiväkotiin ja soitin molemmille ryhmille pari laulua. Sen jälkeen kuului pihalla aina silloin tällöin jostain suunnasta "YKSI! *tap tap*" :D Yksi täti arvasi että yksi on egy suomeksi ja kysyi että mikäs sitten on kettö niin toinen täti luetteli numerot suomeksi yhestä seittemään. Vau :D Iltapäivällä Eva piti raamattutuntia ja olin taas sen mukana siellä. Siellä oli kaksi rippikoululaistakin paikalla ja tunnin lopuksi ne luki jotain tekstejä. Jobin kirja oli aiheena. Oli aika hienoa mennä sinne kun ovesta sisään astuessamme paikalla jo olevat veisas Siionin virttä! (Niitä on unkarin ev.lut. virsikirjassa aika rutosti kuin myös tavallisia suomalaisia virsiä, kukahan niitä on tänne kylväny?) Äskön söin jotain hedelmää mikä näytti ihan omenalta mutta maistu ihan joltain marmeladilta. Mikähän mahtoi olla?