Sunnuntaina on koululaisjumalanpalvelus ja sitä varten oltiin tänään harjoittelemassa kirkossa. Mukana oli Bakonycsernyen koululaisia, Eva-pastori ja Súrin kirkkoherra Gábor, jonka tajusin kitaroineen päivineen näyttävän aivan opettajaltamme Teemulta. Laulamme kaksi laulua, muutama alakoululainen lukee jotain ja vähän vanhemmat oppilaat vetää esirukouksen.

Ehkä tän kielen voi sittenkin oppia! Osasin korvakuulolta kirjoittaa ylös yhden lauseen, joka toistui esirukouksessa. Se on tuolla otsikossa. Hipsuineen päivineen! Vain toinen ässä puuttui hallgassista. Osasin myös suomentaa toisen lauluista. Se ei kyllä ollut mikään kovin vaikea juttu, kun sanat menee: "Jeesus Kristus, sinä olet pyhä, Jumalan pyhä Poika. Halleluja sinulle, Jeesus!" Samaten ymmärsin ihan joka sanan, kun Eva sanoi, että sunnuntaina kymmenen jälkeen nähdään kirkossa, kun jumis alkaa puoli yheltätoista.

Juu, olin tänäänkin päiväkodilla. Oli pitkästä aikaa aurinkoinen päivä. Ehkä arviolta parinkymmenen asteen lämpötila syyskuussa oli mulle liian traumaattista, koska rupesin leikkelemään paperista lumihiutaleita. Anna ja Tamara saivat myös pari. Leikkelin myös vesipisaroita jotain óvo-nénien juttua varten. Kata piirsi ja minä leikkasin ja kolmas täti, jonka nimen nyt suomennan Annikaksi kun en tiedä, miten se unkariksi kirjoitetaan, väsäsi niitä varten maisemaa.

Päiväkodissa on muuten yksi tyttö, jonka nimi on Dorka. Ei käy kateeksi.