Jännää. Eilen olin kirkossa ihan normaalissa jumalanpalveluksessa ja siellä kastettiin lapsi. Toisaalta onhan Suomessakin esimerkiksi konfirmaatio usein osana ihan tavallista, kaikille avointa jumalanpalvelusta. Täällä puolestaan ihastellen ihmeteltiin sitä, että Suomessa ristiäiset pidetään suht usein kotona. Näytti muuten ihan ku toisella kummeista olis ollu verkkatakki päällä!

Jumalanpalveluksen jälkeen menin Krisztiánin luo kun sillä oli pari viikkoa sitten synttärit. Juhlittiin niitä isolla porukalla. Menin sinne yhtä matkaa päiväkotitäti-Eszterin kanssa ja se käski käymään ja sanoi, että sen tietokonetta saa käyttää kun Szabóilla ei jostain syystä oo torstain jälkeen toiminu netti. Kävin siis välissä Eszterin luona ja juteltiin kaikenlaista (se esimerkiksi kerto että on ollu joskus vuoden Saksassa au pairina ja samaten se kerto että vaikka on tavannu jo monta kymmentä suomalaista niin ei oo törmänny yhteenkään semmoseen stereotyyppisen jurottavaan :D) ja sit menin takaisin Krisztiánille. Ja aiheutin melkein riidan siellä leikkimällä Rubikin kuutiolla kun ne rupes juttelemaan Unkarilaisista keksinnöistä ja muutaman aasinsillan (atomipommi, maailmansodat jne.) kautta se keskustelu meni sitte veroihin ja niistä ne kinasteli. Illalla keksin että osaan pelata ihan oikeillakin pelikorteilla Vapaakenttää (eikä pelkästään tietokoneella)!

Lauantaina ne reformoidut nuoret joiden luona oltiin ekumeenisessa nuortenillassa kaksi viikkoa sitten tulivat vuorostaan tänne. En ihan pysynyt perillä aiheesta, oikeista ja vääristä valinnoista oli kuitenkin kyse. Perjantaina oli kans illalla nuorteniltaa ja päivällä koululaisille oppituntia. Siellä on yks tyttö ja yks poika jotka on ihan järkyttäviä koheltajia! Éva kertoikin että niille ei oo ihan parhaimpia kortteja elämään jaettu ja sen takia ne temppuilee koulussa.

Hui, kohta mulla on ihan ikioma oppitunti. Unkariksi. Hui.